Thursday, February 19, 2009

Majlis mesti jadi best kalau makanan sedap! 2

"agd pling bodo pnh ak pegi..
1st year cam gampang..
makanan x sedap..
kate mkn western la..tu la..ni la..
air pun ltk ats meja je...mne air kopi?...air buah?..air2 lain?
lauk pulak...ak mkn stu jnis je...yg sayur putih ape ntah ak x nmpk org mkn pon...sup pun ntah ape2...xde org mkn...
mkanan x mmuaskan langsong...
rugi duit ak rm50 mlayang...
mknenye menu korang plih x sedap...menu x padan dgn hrga yg kitorang bayar...
perjalanan program mcm bodo...mne ade org speech bnyak2 bru mkn...
ptutnye mkn dlu brula speech bnyak2..
ak tnye knpe perjalanan program cmni?
diorang jawab..kite ikut protokol...
KPALE HANGGUK KO PROTOKOL...
x thu protokol yang sbenar jgn mmandai...tnyela senior yg lagi mngetahui...bongok!
1st yr buat progrm mmg mcm bodo..ade ke AGD xde sesi bergambar???
org pkai lawa2 nk amik gmbar n nk seronok2...korang pg ptong trus event amik gmbr tu wat ape?
1st year mngadu mase x ckup utk jlnkn progrm n buat bnde lain...
pdahal korang yang bodo isi masa dengan program2 yg bongok n x mnarik lgsung...
video azlan pon ak kne paksa diorang siarkan..org buat penat2 diorang kate mse x ckup...mungkin akan disiarkan..
MUNGKIN?...wei...org dah buat korang xnk tnjuk plak...igt sng ke wat vdio sbjik...bodo 1st year...
wtf
ak lg rela kuar sndri mkn nandos drpd pegi agd nih...
1st year mmg bodo...
lg baik kite yg lg tahu ni handle...
1st yr punye program...gampang..

kotak beracun=tak dpt sambutan wehhh
cabutan bertuah=tak happening sbb student sndri yang bg hadiah...bgila grand sket...sruh lecturer bg hadiah..
sesi bergambar=xde lagsong
makanan=x mmuaskan...x padan dgn byaran..
1st year=bodo
comittee=bodo

cmane ICT akn dpandang tggi kalu adenye perosak program cm korang 1st year...
crila committee lain yg lg bgus n bleh diharap..
jgn smpai ICT sane da parak bru la sedar....."

Ini salah satu komen yang aku dapat dari pemilik blog  zelo55.com .
Memang komen ini tiada kena mengena dengan tajuk entri ini dan juga entri sebelum ini,
tapi sedikit sebanyak, telah menerangkan apa sebenarnya yang berlaku pada makan malam tahunan aku.
Banyak lagi komen yang aku telah terima, tapi aku rasa komen ini yang paling bernas, berasas dan lengkap.

Yang berkenaan, nilailah sendiri.

footnote ; aku tak reti guna quote punye button tuh, cam mane eeh?

17 comments:

zelo55 said...

mcm pnuh dgn kbenaran je post nih...

wahahaha..

Anonymous said...

hampeh,crappiest agd ever
fuck 1st year kid
gi tuka human science la

SuMaiYaH said...

:)

ada jugak orang penakut dalam cyber ni. Apesal anonymous xgune name btul? haha

aku first year, committee.. aku xmo tuka human sc sebab aku xminat. SUka hati aku laa..

SuMaiYaH said...

aku cuma nak cakap, kami semua da buat yang terbaik.. dan sume orang nak yang terbaik dalam kehidupan diorang. Ko pun. Aku pun. Tapi kita sume hanya merancang dan DIA yang menentukan. Kami tak mampu nak puaskan hati semua orang. Sebab kalau nak tanya orang lain, diorang cakap ok je.. ada 'sesetengah' je yang demanding sgt. Lu pikirlah sendiri.. :)

jgn marah ye bro. aku cuma nak cakap apa dalam hati aku. nobody's PERFECT. time kasih atas sume kritikan, insyaAllah kami akan jadikan pengajaran. salam..

zelo55 said...

"Pasal makanan, kalau ikutkan harga lebih dari rm50 tapi korang ingat committee ni cop duit ke, nak bayar sebanyak tu semata mata untuk jayakan event senior2 2nd year..?"

korang ikhlas ke x buat ni sbenarnye?..klau btol2 buat utk raikan 2nd year x perlu komplen psal duit tu. Klau rse xde duit n x snggup nk buat utk 2nd year xpyahla..

Lh plak ko kategorikan orang yang x puas hti dgn agd tu demanding?
tolong sedar sket...
klau agd sblom ni bleh buat sperti yang smue org nk...
n hmpir smue org berpuas hti...
knape korang xleh?

x pyah nk sndir orang klau nk jdikan pngajaran...x perlu smue tu..

SuMaiYaH said...

zelo55,

aku malas nk bertekak da weh. Islam tak ajar berterusan bermusuh. cukupla aku cakap apa situasi di pihak kami. aku tahu hg xpuas hati pun. nanti kalau hg handle ape2 event buatla betui2 ek. Bole kitorang jadikan contoh masa akn datang :) jangan lupa ajar kitorang tau..

TQ for everythg..

ISLAM for peace. salam :)

zelo55 said...

haaa...
cmtu crenye nk berdiskusi...
buknnye mnyindir org x tntu hala...

aku berada di pihak yg komplen..biasela tu...
mne ade org komplen puji...
mst ade negative side die..

len kli ade ape2 event cbe terbaik agr smue berpuas hti...

wsalam....

muqarabah said...

Assalamualaikum..
hmm.. semakin jadi topic hangat nampaknya agd nie.. saya da tak tau nak kata apa. mcm sumaiyah ckp, tak boleh puaskan hati sume org. so, kalo yg tak puas hati tue, maaf je la.. saya dah banyak kali minta maaf. mcm dah takde ayat len dah saya nie. mcm nie jela. zelo55, saya tau awk berada dipihak yg tak puas hati. tapi, cuba letakkan diri awk di tmpt kami. lagi satu, kalo nak luahkan ketidakpuasan hati, cubalah guna ayat yg berhikmah. islam itu kan indah.. cuma kita yang merosakkan keindahan itu. mari kita sume istighfar banyak2.. kesian Junjungan kita yang tercinta kalo tau umatnya gaduh2.. saya pun salu gaduh ngan org. dlm intechss pun saya gaduh. tapi, dah sampai masanya utk kita ubah diri bukan?? kalo awk still tak puas hati, tak tau nak kata ape dah..

zelo55 said...

org da snyap ko nk bg org pnas blik pesal irma?
ko nk menang sgt ke dlm hal ni?

ko pnh pkir x knape org x puas hti dgn ko mse dlm intechss?
ade ko pkir x?
xpyah ak ckapla...ko leh pkir sndri..

lg satu..klau korang xleh nk handle...
xpyah handle...
tros trik dri...
kitorang x mngharap korang buat ni atas belas kasihan atau ape pun...
kite just nk org yg btul2 ikhlas jyakan progrm ni...
buknnye dgn prasaan x puas hti je mmnjang..

ini bukan gaduh....
just perbincangan...

SuMaiYaH said...

ape kata kalo kite sume senyum sekarang..

1,

2,

3,

smiiilleee!!

:)

:D (aku senyum nampak gigi da ni) heh

hidup hanya sekali, so jgn buang masa dengan benda2 tak pekdah, antaranya berdiskusi dengan cara yang xbest sesama sendiri. hokeh? hati sakit, idop x gumbira la kn..

love life live well :) peace! ^_^

Anonymous said...

lg 1 yg aku x puas ati..apsl kitorg bdk2 gmbak kene baya lebey???korg sume kne baya 40 rgt j..apsl kitorg kene baya 50???
babi ap cmtu???ptt ny kene la fair..bodo ny bdk 1st year!!!!
syialannnnnn...

SuMaiYaH said...

just wanna explain.
kami committee sume byr rm50
first year yang bayar rm40 tu sebab kami da desperate nak cari orang untuk cukupkan ahli, sekaligus untuk cukupkan bajet.
tuh sebab dikurangkan harga, untuk tarik orang.

aku teringin nak kenal hg ni anonymous. Bagaimana orangnye? :)

zelo55 said...

x pyah thu pon xpe...
klu ko thu sape anonymous tu buknnye ko leh byar blik duit rm10 die...
hahahaha...

korang memang....diskusi nak menang je...
wlaupun berada pihak salah pon nk mng...
mmg xleh trime ksalahan n bertolak ansur..

hahahhahahahaa....

nak mng sgt ke?

amikla...amikla nk mng pon..

ak x kesah pon...jnji ak thu sape betul n sape slh...

amikla nk mng pon...hhahahaha

SuMaiYaH said...

Hmm. aku xdela nak menang pun. just nak explain. tapi orang xnak terima aku nak wat camane. btw thanks sbb bg komen. :)

zelo55 said...

"tapi orang xnak terima aku nak wat camane"

hahahaha...ko ni wat lawak spastik ke ape...
sape yang xleh terime skrg ni?...aku ke korang...
hahaha..korang ni mcam x sedar dri la pulak...hahaha...

SuMaiYaH said...

sudahla zelo. aku harap bende ni da hbs. bak kata tuan punya blog, persetankan apa orang lain kata. Yah!

muqarabah said...

Lama tak men tenet. tup2 ada komen lagi.. kepada sume2 saya tau ada ramai yg tak puas hati kat saya ms dlm intechss. saya bukan jenis yg tak nak mengaku salah. bnyk silap yg saya wat dlm intechss.. tp mcm yg saya ckp dah sampai msnya utk kita ubah diri.. saya bukannya perfect.. zelo55, saya bukan nak menang. dan tak pernah nak menang pun. maaflah kalo ayat saya wat awk slh phm. mcm yg awk kt nie bkn gaduh. nie perbincangan.